Ben jij een Nagelbijter?

Geplaatst op 17 mei 2021

Chronisch nagelbijten kan het nagelbed beschadigen. Een blootgelegd nagelbed kan ervoor zorgen dat je nagels niet meer zullen groeien. In andere woorden: als je zover bijt dat je nagelbed openligt, kan de nagel zich daar als het ware niet meer aan vast klampen en zal voor altijd een stompje blijven.

Het afbijten van de nagels, nagelriemen of stukjes zacht weefsel van de nagelwallen en/of vingertoppen vallen allemaal onder de term nagelbijter. Nagelbijten op zich is meestal een redelijk onschuldige bezigheid.

Er zijn verschillende typen nagelbijters, de één doet het puur om van een stukje nagel af te komen, de ander bijt drang- of dwangmatig en onbewust. Nagelbijten is vaak een gevolg van nervositeit, stress, of simpelweg verveling. Naast het bekende imitatiegedrag is er vaak sprake van een erfelijke factor.

Ook al lijkt nagelbijten een redelijk onschuldige bezigheid, iedere keer dat de vinger met de mond in contact komt vindt er een overdragen van bacteriën plaats, hierdoor kunnen vervelende infecties ontstaan aan de nagel of omliggende gebieden.

Naast alle gevolgen die nagelbijten met zich mee kan brengen schamen de meeste nagelbijters zich voor hun handen en vinden ze het moeilijk om af te leren.

Sjiek kan jou helpen!

Wij hebben een arrangement waarbij u 5 opeenvolgende weken langskomt, in deze 5 weken behandel ik uw nagels.

Kunstnagels kunnen op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien uw nagels er weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels. Deze houd ik ten alle tijde kort.

Waarom houden wij u nagels kort?

Iemand die geen lange nagels gewend is zal altijd ongemerkt de nagels stoten. Hierdoor kan lucht ontstaan onder de gel waardoor uw gel loslaat.
De lange nagels zullen uw dagelijkse dingen in de weg staan omdat u gewend bent alles met uw vingertoppen te doen.

Het zal u verbazen hoe mooi uw nieuwe nagels zijn met een nagelbedverlenging zonder een al te lange nagel.

Nagelbijters stimuleren de matrix (de nagelwortel) zodat er iedere dag iets te bijten valt. De nagelriemen zijn vaak grauw van kleur of rood ontstoken en zitten een heel eind vast op de nagelplaat. Hierbij is het dan ook van belang dat een nagelbijter minimaal 2 keer per dag de nagelriemen insmeert met nagelriemolie om de nagelriem in conditie te houden. Daarnaast is de nagelriemolie een voeding voor uw nagel. De vingertoppen van een nagelbijter zijn vaak breed met een omhoog staande vingertop.

Eén ding moet u goed begrijpen: nagelbijten is een verslaving en een nagelbijter is met een set nieuwe nagels niet geholpen!! U gaat als het ware een traject in, het nagelbijtarrangement, waarbij het doel is u van uw verslaving af te helpen. Alleen bij een zeer regelmatig contact met de nagelstylist overwint een nagelbijter het dwangmatige probleem.

3 soorten nagelbijters

  1. Gemiddelde nagelbijter; hierbij wordt alleen het aangegroeide vrije randje afgebeten.
  2. Minder extreme nagelbijter; hierbij wordt de nagel ongeveer tot de helft van het nagelbed afgebeten
  3. Extreme nagelbijter; hierbij wordt de nagel tot aan de nagelriem afgebeten.

Advies

  1. Gemiddelde nagelbijter: Hierbij kan alsnog een tip worden geplaatst. Advies: Nagelbijtarrangement van 5/6 weken.
  2. Minder extreme nagelbijter: Hierbij wordt een nagelbedverlenging toegepast; door middel van een speciale gel wordt uw korte nagelbed optisch langer gemaakt en het “kuiltje” tussen uw korte nagel en uw omhoog staande vingertop opgevuld. Daarna wordt er een smal wit (een natuurlijke melkachtige kleur, geen witte kleur zoals bij French manicure) randje aangezet. Na de afwerking met een laatste gel wordt uw nagel in vorm gevijld. Niemand zal hierna zien dat u nagelbijter bent; uw eigen korte nagel is niet meer te zien. Ons advies bij een minder extreme nagelbijter is een Nagelbijtarrangement van minimaal 6 weken.
  3. Extreme nagelbijter: Bij een extreme nagelbijter moet eerst een nieuwe nagelbed gevormd worden, hiervoor heeft de nagelbijter al een aantal stappen gezet voordat het bij de nagelstylist komt. Deze mensen mogen altijd langskomen voor advies en een plan van aanpak. Wanneer er een nagelbed is gegroeid kan eventueel worden overgestapt op een behandeling van een minder extreme nagelbijter. Advies: Nagelbijtarrangement van 10 weken.

Wij vragen nagelbijters altijd vooraf contact met ons op te nemen, voor een goed advies.