Trauma Nagel

Geplaatst op 2 maart 2021

Een traumanagel is dan ook kort gezegd een beschadigde en daardoor vaak vergroeide nagel. De oorzaken kunnen uiteenlopen.

Heeft u een traumanagel? Begin dan direct met het behandelen van de traumanagel met een Cuticle Oil of Intense Cuticle treatment en maak een afspraak bij de nagelstyliste.

In alle gevallen van een traumanagel gaat het om een beschadiging waardoor de nagel is beschadigd of de matrix is beschadigd. Soms is daarbij littekenweefsel aanwezig en is de nagels vergroeid of zelfs (deels) weg is.

In veel gevallen zal een afgebroken of anderszins beschadigde en vergroeide nagel terug groeien. In andere gevallen kan een kunstnagel worden geplaatst om de nagel beter en sneller te laten herstellen. Ook voorkomt zo’n kunstnagel pijnklachten. Er zijn verder geltechnieken om nagels te herstellen. Een professionele nagelstyliste kan het beste advies geven over de verzorging van je beschadigde nagel.

Een traumanagel kun je voorkomen door voorzichtig te zijn met je handen en daar waar nodig handschoenen te dragen. Het lijkt een open deur, want je bent natuurlijk niet van plan om je handen te stoten of er iets zwaars op te laten vallen. Roodheid en irritatie kunnen een indicatie zijn van een ‘ontevreden’ nagel die kan uitgroeien tot een traumanagel.

Alhoewel je een traumanagel altijd door een professional moet laten behandelen, kun je thuis ook je handen verzorgen. Hierin volg je het advies van de nagelstyliste die je nagel behandelt. Deze zal onder meer aangeven dat je nagels/nagelriemen moet insmeren met de verzorgende olie of creme.

Behandeling van een Trauma Nagel

Mensen met een trauma nagel hebben vaak te maken met een blijvende beschadiging in de nagelplaat. Voor deze mensen kan het verstevigen van de nagel met een "licht systeem" erg fijn zijn.

Omdat de nagels kort of soms zwaar beschadigd zijn werken wij vaak een Flash Gel. Dit is een zeer flexibele Gel die ook heel licht aan voelt op de nagelplaat. Deze combinatie maakt het bijzonder omdat deze heel goed hecht bij een korte of beschadigde nagel.

Ook kan er worden gekozen voor een Powergel, dit heeft de hechting van een Gel die wordt verwerkt als een acryl. Powergel valt onder de categorie lichte systeemnagels, maar is harder dan een Flash Gel.

Wij geven altijd een advies over u nagel, passend bij uw wensen.

Onze voorkeur gaat uit naar een regelmatig bezoek aan onze salon, dit omdat we dan nauwkeurig de groei en het trauma nauwlettend in de gaten kunnen houden. In overleg komt uw wekelijks of om de week.

U kunt kiezen voor het alleen laten behandelen van de desbetreffende trauma nagel of voor een hele set waarbij u trauma nagel wordt meegenomen.

Eén behandeling is vaak niet voldoende om een probleemnagel op te lossen!